Nem használok kp-t, mivel mindent kártyával fizetek. Ezért (is) kellemetlen, ha a bevásárló központ parkolójában valaki odajön megkérzdeni, hogy visszatolhatná-e a kocsit. Nekem nagyon ciki, hogy minden egyes alkalommal el kell mesélnem, hogy tantusz van benne (és tényleg), hogy nem használok kézpénzt (és tényleg), és hogy sajnálom de nem tudok adni pénzt, mert mindent hitelkártyával fizetek (és tényleg). (Nekem így jobban megéri...)

A minap is jött egy úr, aki nagyon kedvesen elmesélte, hogy "nem hazudik, tényleg cukorbeteg, és hogy hagy tolja vissza a kocsit." én elmeséltem a fentieket, de közben elgondolkodtam, hogy mégiscsak Karácsony lesz, meg hát megtehetem, sajnos van cukorbeteg ismerősöm, amúgy is egy zsömlével többet vettem (igaz, ez hiányzott a vacsinál, de volt még száraz, amit meg tuttam pirítani), és mikor láttam, hogy másnál sem járt sikerrel, mondtam hogy "bár pénzem nincs, de tudok adni egy zsömlét, még meleg." Erre azt kérdezte, hogy "nem kaphatna-e inkább olyan foghagymás rudat?" HÁT NEM! "Azt a feleségemnek vettem." mondtam, és maradtunk a zsömlében.

Míg a fiammal a kocsiban ülve falatoztuk a meleg zsömlét, azon tűnődtem, hogy csak számomra tűnt pofátlannak, vagy tényleg az volt...