Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A google elmehet a pitlibe

Ilyen nincs és mégis van. Ma a google nem engedett be a saját fiókomba, mondván, hogy nincs meggyőződve arról, hogy én akarok belépni. és itt még csak az aláírási címpéldányt se tudom megmutatni, mert hát mit csináljak, ha most épp másik gépnél ülök, ami szerinte baj, sztem meg nem. Az e-mailnek, ill a gdocs dokumentumoknak pont az a lényege, hogy bárhol megnézhessem. Elvileg. Miért kellene nekem megadnom a telefonszámom, hogy felhívhasson aztán bárki? Ami a netre kikerül, az ott is marad... Ezt a googglenek kellene a legjobban tudnia. És egy testetlen robot most eldöntötte, hogy én nem biztos hogy én vagyok. az mondta:

"Köszönjük, hogy megerősítette e-mail-címét.

Nem sikerült a bejelentkezés, mert a Google nem tudta megerősíteni, hogy a(z) .............@gmail.com azonosító Önhöz tartozik."

Hát most erre mit mondjak. Pedig de. Ha nem is velem történne, el se hinném...

update: most tájékoztatott a google, hogy valaki be akart lépni a fiókomba. hát igen én. erre átdobott egy oldalra, ahol kért a jelszó mellé még egy capthca-t, hogy nem vagyok robot, majd kezdte az egészet előről. F@sza.

méghogy

Egyetlen fiók az összes Google-szolgáltatáshoz.

helyesen:

Egyetlen fiók egyetlen Google-szolgáltatáshoz se.


Tovább 0

A hiba az én készülékemben van.

Apósom felhívott, hogy melyik gombbal indul a dvd lejátszó. Mondtam, hogy nyomja meg a háromszöget. Azt mondta nem találja a három fejet. Mondtam, hogy a háromszöget kell megnyomni. Erre mondta, hogy jó, akkor bekapcsolja. Hát igen. Anélkül bármelyik gombot nyomkodhatja az ember…


Tovább 0

A Magyar Államkincstárnál az adataim biztonságban vannak! :)

MÁK

Hát ma nem volt MÁKom. Történt ugyan is, hogy be szerettem volna lépni a webkincstár fiókomba. Holnapig lehet ugyanis vásárolni a 2020J prémium államkötvényt. Elvileg ez egy egyszerű folyamat, megadod az azonosítót, jelszót, nyomsz egy entert, nyugtázva, hogy az adatok stimmelnek és kapsz egy smst. Viszont az oldal megváltozott. Most az enter lenyomására újra be lehet regisztrálni. Ez csak kellemetlen, de megszokható. Viszont időszakonként meg kell változtatni a jelszót. Na itt akadtam meg. Valahogy semmi nem volt jó nekik.

Pedig azért még meg tudok adni 8 karaktert. Be kell vallanom, hogy kicsit elborult az agyam, mert sehogy se akarta elfogadni, bármit is írtam. Kb. fél óra és három újbóli bejelentkezés kellett ahhoz, hogy hozzáférjek a számlám adataihoz. Viszont átutalva csak április 1-től lehetne venni 2020J típusú államkötvényt. Hogy miért fontos ez? Hát mert az utolsó vásárlási nap március 31. Szóval ez van.


Tovább 0

reblog

Mindig mondom a Feleségemnek, hogy a hiba biztosan bennem van. Nekem valahogy soha semmi sem sikerül elsőre, könnyedén, egyszerűen. Mindig megtalálnak a bosszantó apróságok, amikor a normális dolgok nem működnek úgy ahogy azt az ember elvárná. Most pl. a reblog. Megírtam a bejegyzést, elmentettem publikálandónak, és nem történt semmi. Nem is találtam. Mivel alapból gyanakvó vok, és ráadásul nekem nem javítja a helyesírást, így megvolt wördben is. Szóval kontrolc-kontrolv és beír újra. Az eredmény? Ugyanaz. Nem történt semmi. Kell nekem blogolni… persze ez most minden gond nélkül felkerült, szóval megpróbálom újra. :)


Tovább 0

TELENOR "élmények karácsonyra"

A reklámjában a Telenor azt ígérte, hogy élményeket ad karácsonyra. Hát én kaptam is tőlük... Mindenhonnan az folyik, hogy Hipernet, meg hogy ilyen-olyan, szebbnél-szebb, jobbnál-jobb készülékek,  könnyű csere akár hűségidő lejárta előtt is... Csak épp azokkal az emberekkel nem foglalkoznak, akik magasról tesznek a mobilinternetre, ne adj'Isten nincs szükségük érintőképernyős telefonra.

Történt ugyanis, hogy az ünnepek alatt a 95 éves nagyapám, aki az elő pannonosok között volt még réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban, beleejtette a telefonját némi folyadékba és tönkrement. Gondoltam nem gond, veszek egy újat, de ugyanolyat, mint amit három éve vettünk Neki, persze már nem lehet seholse kapni, csak sokkal modernebbet, pedig azt is épp csak megszokta. Gondoltam én balga, hogy majd a Telenornál hátha tudnak segíteni, mert csak van egy beszálló szintű, nyomógombos telefonjuk, de az eladó közölte, hogy fejetsem el, mert nincs, csak érintős. "SZUPER". Kérdésemre, hogy akkor most mit tegyek, azt mondta, hogy mennyek el egy nagyáruházba, és vegyek valamit. Hát köszönöm. Náluk senki sem gondol az idősebb generációra, akik csak telefonálni akarnak, és hagyományos, nyomógombos telefononkhoz szoktak? Tudom, a mobilnet fontos dolog, meg a zeneletöltés, mert ezekből van a jövő bevétele, de aki még számítógépet is csak messziről látott, annak hogy magyarázza el az ember fia-lánya, hogy miért nincs egyetlen gomb se a WP-n, vagy hogy merre húzgálja a képernyővédőt, hogy végre telefonálni tudjon...

Végül vettem egy nyomógombos WP-t, a létező legalapabbat. Ok, nem egy NOKIA 3300, de legalább Tudja használni Dédi...


Tovább 0