Megállt a kondenzvíz szivattyúnk. Mivel fogyasztói társadalomban élünk, meg sem próbáltam javítani, vettem egy masikat. (Mondjuk nem is értek hozzá...)

Az új szépen be volt dobozolva, azonban volt valami megdöbbentő is mellé pakolva. Goboltam a hasznalati utasítás lesz, de nem. Az 6 oldal képekben, amit a világ 7106 nyelvén is bemutatja, hogyan kell felszerelni. (Mondjuk lehet hogy előtte kellett volna elolvasni nézegetni, mert én csak feltettem a másik helyére.) De volt mellette egy 111 oldalas, ugyanakkora méretű könyv is. Ez az alapvető dolgokat mesélte el google tükörfordítással:

1. áramütés veszély: az áram halálos vagy súlyos személyi sérülést okozhat.

2. Biológiai veszély: a terméket csak kondenzátumok szivattyúzására használja. (Hiszen ez egy kondenzvíz szivattyú...)

Majd még két újabb áramütés veszély....

Mindom mindezt 111 oldalon. Nejlonba csomagolva, megspékelve egyéb igazolásokkal, hogy minden szabványnak megfelel. Értem én, hogy a gyártót elő lehetne venni, ha ezeket nem mondaná el, de ennyi feleslegesen felhasznált papír, festék, műanyag, miegymas a 21. században nem fogja csökkenteni a cég ökológiai lábnyomát. Főleg annak a tudatában, hogy akinek szólhat ez a figyelmeztetés, mert ezeket nem tudja, az úgy sem fogja elolvasni...